Možná se vám zase poštěstí a budete se na podzim moci těšit ze stromů obsypaných velkým množstvím vyzrálých plodů a v průběhu léta se radovat z každého barevného kousku zeleniny, který se vám podařilo získat z hlubin země či stonku rostliny. Taková zelenina i ovoce je plné vitamínů a látek prospěšných vašemu tělu. Budete si jej vážit o to více, že jste do jeho vytvoření museli investovat spoustu práce a bylo nutné nejen zajít do obchodu a za pár minut vyjít s plnou taškou vitamínových bomb. A takové vlastnoručně vypěstované ovoce a zelenina také mnohem lépe chutná a obsahuje rozhodně méně chemických látek než to, na které jste patrně z obchodu zvyklí.
Jak ale takové plody skladovat, abyste si mohli jeho výborné chutí užívat po dlouhý čas a nepředešla vás jeho zkáza nevhodnými podmínkami? Tyto potraviny je nejlepší skladovat v temných místnostech s nižší teplotou a přirozeně se vyskytující vlhkostí. Ideální volnou je tedy pro skladování ovoce a zeleniny sklep. Všechny vnější podmínky byste ale měli před samotným umístěním sem zkontrolovat, protože vysoká vlhkost, příliš nízká https://www.dek.cz/produkty/detail/4400820962-porotherm-cihla-30-24-n-p15-30-24-15-5 teplota nebo velké množství pronikajícího světla dokáží nadělat pořádnou paseku. Tradičním tipem je sklidit ovoce dříve, než dojde plné zralosti, protože teprve při skladování se stane, že ji opravdu nabyde.
K uskladnění navíc vybírejte pouze kvalitní kousky a dejte si záležet na tom, abyste je předtím pořádně zkontrolovali. A nakonec, pokud přemýšlíte i nad tím, kam všechno můžete uložit, máte opět mnoho a mnoho možností. Hodit se vám mohou různé typy polic, krabic, přepravek či plastových beden, které jsou odolné a unesou zátěž i mnoha desítek kilogramů. Skladovat ovoce a zeleninu správně se vyplatí více, než byste možná předpokládali. Vždyť co vás v zimě můžete potěšit víc než červené šťavnaté jablko z vlastní zahrádky?